Schelpjespasta met gegrilde maïs en paprika
bereiding
-
1
Pel en plet de knoflook. Meng 4 eetlepels olijfolie met de knoflook, het gerookt paprikapoeder, de chilivlokken, tijm, geraspte citroenschil en -sap en 1⁄2 koffielepel zout. Giet dit over de maïskolven en wrijf ze er mee in. Laat minstens 1 uur marineren.
-
2
Kook de pasta beetgaar in gezouten water, giet af en laat afkoelen. Snij de rode ui en puntpaprika’s in reepjes of blokjes. Hak de bladpeterselie grof.
-
3
Haal de maïskolven uit de marinade en meng de marinade met de pasta. Gril de maïskolven rondom rond op een hete grill.
-
4
Snij met een mes de maïs van de kolven. Meng de pasta met de gegrilde maïskolven, paprika, rode ui en bladpeterselie. Kruid eventueel bij met peper en zout.