Recept

Schelpjespasta met gegrilde maïs en paprika

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze pastasalade is geschikt voor vegetariërs en veganisten. 

bereiding
  1. 1

    Pel en plet de knoflook. Meng 4 eetlepels olijfolie met de knoflook, het gerookt paprikapoeder, de chilivlokken, tijm, geraspte citroenschil en -sap en 1⁄2 koffielepel zout. Giet dit over de maïskolven en wrijf ze er mee in. Laat minstens 1 uur marineren.

  2. 2

    Kook de pasta beetgaar in gezouten water, giet af en laat afkoelen. Snij de rode ui en puntpaprika’s in reepjes of blokjes. Hak de bladpeterselie grof.

  3. 3

    Haal de maïskolven uit de marinade en meng de marinade met de pasta. Gril de maïskolven rondom rond op een hete grill.

  4. 4

    Snij met een mes de maïs van de kolven. Meng de pasta met de gegrilde maïskolven, paprika, rode ui en bladpeterselie. Kruid eventueel bij met peper en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schelpjespasta met gegrilde maïs en paprika

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!