Panzanella met bonen
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Scheur de ciabatta in kleine stukjes en doe ze in een ovenschaal. Besprenkel met een lepel olijfolie en kruid met peper en zout. Rooster de stukjes brood goudbruin en krokant.
-
2
Spoel de tomaten, verwijder de kroontjes en snij in de helft of de grotere in partjes. Hak de kruiden grof en meng met het citroensap en 2 eetlepels olijfolie. Kruid met peper en zout en meng nogmaals goed.
-
3
Spoel de bonen en laat uitlekken in een vergiet. Meng ze met de groenten, de kruiden en het krokante brood en werk af met een takje verse kruiden naar keuze.
Ingrediënten voor
4 personen- tomaten (mix: gele en rode kerstomaten, trostomaten...)600 g
- ciabatta (liefst een dag oud)1
- rode bonen1 blikje
- citroen (sap)1
- bladpeterselie
- verse dille
- basilicum
- tijm
- rozemarijn
- olijfolie3 el
- peper
- grof zeezout