Krokante kip met citroen en rozemarijn
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 250°C. Vul de holte van de kip met de teentjes gepelde knoflook en de rozemarijn. Kruid binnenin met peper van de molen en zout. Besprenkel met olijfolie en het citroensap en kruid met peper en zout. Laat zo’n 20 minuten marineren.
-
2
Bak de kip zo’n 20-tal minuten op deze hoge temperatuur. Verlaag de oventemperatuur naar 175°C en rooster nogmaals een 30-tal minuten.
-
3
Maak intussen de salade. Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag. Snipper de bladpeterselie. Snij de radicchio in fijne parten.
-
4
Maak een dressing van de yoghurt, het citroensap en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel de radicchio met de yoghurtdressing en werk af met de geroosterde pijnboompitten en de gesnipperde bladpeterselie.
-
5
Serveer de citroenkip met de salade.