Dé perfecte lichte burger
bereiding
-
1
Maak het slaatje. Spoel de appel en snij het vruchtvlees in fijne reepjes. Doe bij de kool. Meng de honing met de azijn, de mosterd en de olijfolie. Meng onder de kool en kruid met peper en zout. Zet in de koelkast.
-
2
Maak het sausje. Pel en plet de knoflook. Hak de blaadjes van de dragon fijn. Rasp de schil van de citroen tot je ½ koffielepel hebt. Meng de yoghurt met de knoflook, de citroenschil, de dragon en kruid met peper en zout. Zet in de koelkast.
-
3
Bak de burgers gaar in olijfolie in een pan. Bak ook de portobello’s in 3 tot 5 minuten gaar in olijfolie. Kruid met peper en zout.
-
4
Leg onderaan een halve volkorenpistolet (of snede brood), beleg met de burger, koolsalade, rucola, yoghurtsaus en dek af met een portobello. Prik vast met een satéstok. Werk af met extra rucola.