Paella met schelpjes en bouquetgarnalen
bereiding
-
1
Spoel de schelpjes goed tot er geen zand meer in zit. Pel en snipper de uien en de knoflook. Halveer het chilipepertje, verwijder de zaadjes en snipper in ringetjes. Doe de saffraan in een kommetje en voeg 2 eetlepels kippenbouillon toe, laat even weken.
-
2
Verhit 5 eetlepels olijfolie in een paellapan en bak er de gesnipperde ui, knoflook en chiliringen in.
-
3
Voeg de rijst toe en roerbak tot alle korrels glanzen van de olie. Blus met de witte wijn en voeg de tomatenblokjes toe. Kruid met peper en zout. Roer er de opgeloste saffraan door en leng aan met de rest van de kippenbouillon. Dek de pan af met aluminiumfolie en laat 10 minuten op een zacht vuurtje garen.
-
4
Voeg de gespoelde schelpjes en garnalen toe, laat nog 10 à 15 minuten verder garen zonder folie. Serveer met partjes citroen en strooi er wat gesnipperde peterselie over.