Shakshuka met venkel, geitenkaas en za’atar
bereiding
-
1
Snij de tomaten in parten en de venkel in reepjes. Snij de helft van de koriander en de peterselie fijn.
-
2
Verhit de kokosolie in een grote koekenpan, bak de tomaten en venkel 10 minuten op hoog vuur. Roer de fijngesneden kruiden, za’atar en spinazie erdoor en bak nog 2 minuten mee.
-
3
Roer de tomatenblokjes erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Draai het vuur zachter en laat 10 minuten zacht doorkoken.
-
4
Maak met een houten lepel vier holtes in de groenten en breek in elke holte een eitje. Leg er de geitenkaas in plakjes bij. Zet een deksel op de pan, draai het vuur nog zachter en laat de eieren in ongeveer 10 minuten stollen. Zorg dat ze niet te hard worden, een zachte dooier is bij dit gerecht het lekkerste.
-
5
Verdeel het gerecht over 4 borden en garneer met de overgebleven kruiden. Serveer met een lepeltje Griekse yoghurt.