Courgettesoep met raita
bereiding
-
1
Pel en snipper de ui en knoflook. Snij de broccoli en courgette in stukken. Fruit ze aan in een grote kookpot met wat olie. Voeg er de witte bonen, komijn, chili, peper en zout aan toe en doe er de kippenbouillon bij. Breng aan de kook, zet dan het vuur zachter en laat nog 25 minuten garen.
-
2
Doe er de spinazie bij en mix de soep heel fijn. Voeg er citroensap en geraspte citroenschil aan toe.
-
3
Rooster voor de raita de mosterdzaadjes, komijn en chilivlokken in een droge pan. Doe in een kommetje en zet aan de kant. Doe olie in de pan en bak er de spinazie en groene chilipeper in. Haal van het vuur. Laat afkoelen en hak grof. Meng met de yoghurt en breng op smaak met peper en zout.
-
4
Verdeel de soep over borden. Lepel er wat van de raita op, strooi er de geroosterde mosterdzaadjes, komijn en chilivlokken over en werk af met toefjes bladpeterselie.