Stoere sandwich met homemade pesto
bereiding
-
1
Spoel de tomaten. Snij de tomaten en de mozzarella in plakjes van ongeveer 0,5 cm dik. Spoel de rucola.
-
2
Maak de pesto. Doe het basilicum met de parmezaan, de knoflook, de pijnboompitten en 4 eetlepels olijfolie in een blender. Mix fijn en voeg nog olijfolie toe tot je een smeuïge pesto hebt. Kruid met peper en zout.
-
3
Snij de broden in de lengte open. Besmeer de onderste helften royaal met roomkaas en kruid met peper en zout. Leg er de rucola en de plakjes tomaat op.
-
4
Leg er vervolgens in laagjes de salami en de mozzarella op. Strijk de pesto over de snijkanten van de bovenste helften van de broden en maak er een sandwich van. Wikkel strak in aluminiumfolie en leg de broden tussen twee houten snijplanken 15 minuten in de koelkast.
-
5
Snij de broden in 4 stukken en wikkel ze strak in wat boterhampapier om mee te nemen.