Spiesje van sint- jakobsvruchten met gandaham en gegrilde oesterzwammen
bereiding
-
1
Maak de puree. Schil en spoel de aardappelen. Snij ze in gelijke stukken. Dompel de aardappelen onder in koud gezouten water. Breng aan de kook en laat 20 à 25 minuten garen.
-
2
Giet de aardappelen af en schud nog eens goed op. Plet de aardappelen met een pureestamper, maak er een nestje in en giet de room en het ei erin. Roer goed om. Voeg de olijfolie en de parmezaan toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Hou warm.
-
3
Snij de gedroogde ham in de lengte in 2. Rol de sint-jakobsnootjes in de ham. Prik ze op spiesjes. Smeer de spiesjes in met wat olijfolie. Kruid de oesterzwammen met peper en zout.
-
4
Steek de spiesjes tussen een barbecueklem en leg de oesterzwammen er ook tussen. Leg op de grill. Bestrooi op het laatst met de knoflook en de peterselie. Serveer de brochettes met de oesterzwammen en de aardappelpuree.