Slaatje met gegrilde vijgen, druiven en zachte geitenkaas
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Maak de dressing. Pel de sjalot en snipper ‘m heel fijn. Meng de sjalot met de wittewijnazijn, de olijfolie, de honing, de mosterd en 1 eetlepel water. Kruid met en peper en zout.
-
2
Snij het zuurdesembrood in frietjes. Leg ze op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en kruid met het knoflookpoeder en peper en zout. Bak ze in 8 tot 10 minuten krokant in de oven.
-
3
Halveer de vijgen. Wrijf de snijkant in met olijfolie en kruid met peper. Gril ze 1 à 2 minuten op de snijkant.
-
4
Spoel en halveer de druiven. Spoel de bladeren van de kropsla en zwier ze droog. Leg de slablaadjes op een bord, beleg met rucola en de druiven en besprenkel met de dressing. Werk af met de vijgen, de geitenkaas en de zuurdesembroodfrietjes.