Recept

Tarte tatin van vijgen met geitenkaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zo simpel, zo veel smaak... deze hartige taartklassieker is héérlijk.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de boter met de suiker en 1 takje rozemarijn. Blijf roeren tot de suiker is gesmolten en het takje rozemarijn haar smaak heeft afgegeven.

  2. 2

    Halveer de vijgen. Hak de pistaches grof. Rol het bladerdeeg uit en snij er 4 cirkels uit die net iets groter zijn dan de kleine taartvormen van 12 cm diameter.

  3. 3

    Verdeel de karamel over de 4 vormen en leg er de gehalveerde vijgen met de snijkant naar beneden in. Dek af met het bladerdeeg en duw de randen naar binnen. Maak een kleine inkeping in het deeg en bak de taartjes een 30-tal minuten in de oven tot het bladerdeeg mooi goudbruin is.

  4. 4

    Keer de taartjes om op een bord en werk ze af met de zachte geitenkaas, de pistaches en nog een plukje rozemarijn.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tarte tatin van vijgen met geitenkaas

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!