Uientaartjes met gegrilde groene asperges en een gepocheerd eitje
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de uien in ringen en fruit ze aan in 3 eetlepels olijfolie. Voeg de tijm, peper en zout toe en laat op een zacht vuurtje, onder deksel, zacht worden. Roer regelmatig om.
-
2
Steek rondjes uit het bladerdeeg van 10 centimeter diameter en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Prik een aantal keer met een vork in het deeg, zo bakt het krokanter. Lepel op elk rondje wat uienringen en zet gedurende 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven.
-
3
Maak de groene asperges schoon, en verwijder het harde uiteinde (je hoeft ze niet te schillen). Sprenkel wat olijfolie over de groene asperges en bak ze kort aan beide kanten in een grillpan. Kruid met peper en zout.
-
4
Pocheer 6 eieren. Doe ze één voor één in water met een flinke scheut azijn en laat gedurende 3 à 4 minuten pocheren.
-
5
Haal de uientaartjes van de bakplaat en leg ze op een serveerschaal. Leg op elk taartje een gepocheerd ei, leg er enkele groene asperges bij en werk af met de gehakte pistachenootjes en een takje fijne kervel.