Recept

Paella de marisco

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een paella de marisco is een rijstschotel met enkel en alleen zeevruchten, dus geen kip of konijn. Het is een van de favoriete zomerse rijstschotels van de Spanjaarden.

Tip: zet eventueel een deksel op de rijstschotel om de schelpjes en de gamba’s mooi te garen onder stoom.

bereiding
  1. 1

    Pel de knoflook en de ui en snipper ze fijn. Verhit de olijfolie in een grote diepe pan en doe hier de knoflook en de ui bij. Laat ze even stoven en voeg dan de rijst en de saffraan toe. Blus met de witte wijn en de bouillon, voeg de erwtjes toe en kook de rijst en de groenten gaar. Roer af en toe om.

  2. 2

    Spoel de mosselen en de schelpjes grondig in gezouten water.

  3. 3

    Voeg de mosselen, de schelpjes, de calamares en de gamba’s toe aan de rijstschotel. Voeg indien nodig wat extra water of bouillon toe en laat alles garen tot de schelpjes mooi open zijn.

  4. 4

    Hak de dille fijn. Snij de citroen in partjes. Werk de rijstschotel af met de dille en de partjes citroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Paella de marisco

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!