Recept

Varkenssatés met teriyakisaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk gemarineerde spiesjes voor op de barbecue.

bereiding
  1. 1

    Laat de houten spiesjes weken in een koud water, zo voorkom je dat ze snel aanbranden op de barbecue.

  2. 2

    Snij het varkensvlees (indien nodig) in hapklare blokjes en doe samen met de sojasaus en de sesam- en olijfolie in een niet-metalen schaal. Meng zorgvuldig en dek de schaal af met plasticfolie. Laat minstens 2 uur marineren in de koelkast. Haal de kip er minimum 1 uur van tevoren weer uit, zodat het vlees op kamertemperatuur komt. Snij de lente-uitjes in stukjes van zo’n 4 cm lang.

  3. 3

    Verwarm alle ingrediënten voor de teriyaki in een steelpannetje op een laag vuurtje en kook voor de helft in.

  4. 4

    Maak de barbecue klaar voor direct grillen en stook hem op tot matig heet.

  5. 5

    Rijg de stukjes varkensvlees en lente-ui op de houten spiesjes.

  6. 6

    Gril de varkensspiesjes zo’n 5 minuten aan elke kant. Neem de spiesjes van de barbecue en bestrijk ze rijkelijk met de teriyakisaus. Hak de rode peper in stukjes en de cashewnoten grof. Bestrooi de spiesjes met de cashewnoten, de sesamzaadjes en de stukjes rode peper.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Varkenssatés met teriyakisaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!