Glasnoedelsalade met kipspiesjes en mango
bereiding
-
1
Begin met de spiesjes. Roer de pindakaas los met de teriyakisaus en de olijfolie. Snij de kipfilet in dunne reepjes en marineer ze 10 minuten in de saus. Spoel de halve courgette en snij ze met een mandoline in lange dunne reepjes. Prik de courgettelinten samen met de kipreepjes op spiesjes.
-
2
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en laat ze afkoelen onder koud water. Maak ze een beetje los met een vork en meng er wat sesamolie onder.
-
3
Blancheer de peultjes 5 minuten in lichtgezouten water. Giet ze af en laat ze schrikken onder koud water. Maak de lente-uitjes schoon en snipper ze fijn. Spoel de courgette en maak er met een spiralizer noedels van. Snipper de koriander. Hak de pindanoten grof.
-
4
Verhit arachideolie in een wok en roerbak de lente-ui en de courgettesliertjes. Voeg de peultjes, de koriander en de noedels toe. Breng ze op smaak met sambal. Verhit een grillpan en gril de kipspiesjes in enkele minuten goudbruin en krokant.
-
5
Schil de mango en snij hem in blokjes of reepjes. Verdeel de noedelsalade over de kommetjes en werk ze af met een kipspiesje, de mango, de extra gesnipperde lente-ui en de pindanoten.