Casarecce met spinazie, tomaat en merguez
bereiding
-
1
Pel en snipper de knoflook en de ui. Verhit een bodempje olijfolie in een grote pan met dikke bodem en fruit er de ui en knoflook in aan. Maak een fijne inkeping in de worstjes en duw er het gehakt uit. Roerbak het gehakt rul en kruid met peper en zout.
-
2
Blus met de kippenbouillon en voeg de droge pasta toe. Schep goed om en laat garen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de jonge spinazie en voeg de laatste 3 minuten toe aan de pasta. Zet het deksel opnieuw op de pot.
-
3
Spoel en halveer de San Marzano-tomaten. Verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Snipper het basilicum fijn.
-
4
Neem het deksel van de pot en roer de spinazie even goed door de pasta. Voeg dan de tomatenblokjes toe en roer goed om. Werk de pasta af met het basilicum en de parmezaan.