Recept

Tarte tatin van ananas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze taart is helemaal vegan!

Eieren horen niet thuis in deze plantaardige cake, daarom gebruik je zowel bakpoeder als de combinatie appelazijn+baksoda om de cake te laten rijzen. Zo krijg je een luchtig resultaat.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Meng voor het beslag de zonnebloemolie met de amandelmelk, 190 g suiker en 1 el appelazijn. Zeef hierboven de bloem samen met de baksoda en het bakpoeder en meng alles snel tot een egaal deeg.

  2. 2

    Schil de ananas, verwijder de harde kern en snij in plakken van ongeveer 1 cm. Wrijf een springvorm van 24 cm diameter in met de gesmolten boter, bestrooi met de resterende 70 g suiker en beleg met de plakjes ananas. Overgiet met het beslag en zet gedurende 50 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer met een prikker of de cake gaar is.

  3. 3

    Laat afkoelen en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tarte tatin van ananas

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!