Exotische taart met kiwi-mangosalsa
bereiding
-
1
Maak de lemon curd. Rasp de schil van 1 onbehandelde citroen. Pers 150 ml sap uit de citroenen. Doe het sap, de citroenrasp, de eidooiers en de volledige eieren in een hittebestendige kom. Zet deze kom au bain-marie en laat al roerend zachtjes opwarmen en indikken tot puddingdikte. Laat wat afkoelen, voeg de plattekaas toe en zet een dag in de koelkast.
-
2
Verwarm de oven voor op 185°C. Leg het kruimeldeeg in een ingevette rechthoekige bakvorm. Beleg met bakpapier en bakbonen en bak 12 minuten blind. Verwijder het bakpapier en de bakbonen en bak nog eens 12 tot 15 minuten of tot de korst lichtbruin is. Laat helemaal afkoelen.
-
3
Klop de slagroom stijf zonder suiker. Roer er 4 el lemoncurd door en voeg dan de poedersuiker toe. Giet de lemoncurdroom op de gebakken taartbodem en laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
-
4
Schil de kiwi’s en de mango, snij het vruchtvlees in gelijke blokjes en meng met 4 gehakte muntblaadjes.
-
5
Garneer de taart met de fruitsalsa en extra muntblaadjes.