Recept

Tomatencurry met kip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gebruik voor dit gerecht kippenboutfilets, geen borstfilets: ze zijn veel goedkoper én hebben meer smaak.

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui. Pel en plet de knoflook. Snij de tomaten in grove stukken. Schil en rasp de gember. Snij het kippenvlees van de bouten.

  2. 2

    Verhit een scheut olijfolie en bak de kip 4 minuten aan. Haal de kip uit de pan, voeg een scheut olijfolie toe en stoof de ui en de knoflook. Voeg de currypasta en de geraspte gember toe en laat 1 minuut meestoven.

  3. 3

    Voeg de tomaten, de kip, de sojasaus en de kokosmelk toe en laat nog 20 minuten zachtjes pruttelen. Kruid bij met peper en zout.

  4. 4

    Kook intussen de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking.

  5. 5

    Serveer de tomatencurry met rijst en verse koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tomatencurry met kip

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!