Salsa van gebrande tomaten met pittige pitachips
bereiding
-
1
Zet de ovengrill aan of verhit een grillpan. Wrijf de tomaten in met olijfolie en leg ze onder de hete grill of op de hete grillpan. Laat ze in 5 à 10 minuten rondom rond grillen tot ze zwarte plekken krijgen. Laat ze afkoelen en hak ze dan fijn.
-
2
Pel en snipper de sjalot heel fijn. Pel en plet de knoflook. Hak de handvol bladpeterselie en het basilicum fijn. Meng de gehakte tomaat met de sjalot, de knoflook, 2 eetlepels gehakte peterselie, het gehakt basilicum, 2 el olijfolie, 2 el rode wijnazijn, peper en zout. Zet in de koelkast.
-
3
Verwarm de oven voor op 185°C. Wrijf de wraps in met olijfolie en snij ze in kleine driehoekjes. Leg op een bakplaat, bestrooi met een beetje oregano, paprikapoeder, chilivlokken, een snuifje zout en geraspte oude kaas. Zet 12 à 15 minuten in de oven tot ze licht gegratineerd zijn.
-
4
Laat de chips afkoelen en serveer met de tomatensalsa.