Scampi’s met cashewnoten en broccoli
bereiding
-
1
Maak de broccoli schoon en verdeel ze in roosjes. Blancheer ze in lichtgezouten water. Giet af en laat goed uitlekken. Pel en pers het teentje knoflook. Snipper het chilipepertje fijn. Verhit boter in een pan en voeg de knoflook, het pepertje en de broccoliroosjes toe en bak de roosjes krokant.
-
2
Halveer het preiwit, spoel goed en snipper fijn. Pel en snipper de knoflook en de sjalot. Verhit een scheutje arachideolie in een pan en doe er de scampi’s in. Schroei ze aan beide kanten dicht en voeg dan de sjalot, de prei, de knoflook, de gember en het paprikapoeder toe. Voeg de cashewnoten toe en schep om.
-
3
Blus met de sojasaus, de honing en het limoensap. Roer enkele minuten goed om tot er een kleverig sausje ontstaat.
-
4
Verdeel de roosjes broccoli over het scampipannetje. Snij de limoen in flinterdunne plakjes en leg ze ermee tussen. Werk af met kruiden naar keuze en peper van de molen.