Caponata
bereiding
-
1
Spoel de aubergines en snij ze in kleine blokjes. Pel en snipper de rode uien. Halveer de zwarte olijven.
-
2
Verhit de olijfolie in een grote pan op een middelhoog vuur. Voeg de aubergineblokjes toe en bak tot ze goudbruin en zacht zijn. Haal de aubergines uit de pan en laat ze uitlekken op een bord met keukenpapier.
-
3
Voeg indien nodig wat meer olijfolie toe aan de pan en bak de uien tot ze zacht zijn. Voeg de olijven en de kappertjes toe en bak ze 2 minuten. Meng de tomatenpuree met 90 milliliter water en giet het mengsel bij de olijven in de pan. Laat 10 minuten sudderen tot het geheel begint te dikken.
-
4
Los ondertussen de suiker op in de wittewijnazijn en giet dat mengsel bij de saus. Voeg de pijnboompitjes en de aubergineblokjes toe en laat de caponata 20 minuten sudderen op een laag vuur. Breng ze op smaak met peper en zout.