Spekslaatje met geitenkaas-appeltaartje
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg met het bakpapier uit op een bakplaat en steek er met een bakring of kommetje vier rondjes uit.
-
2
Spoel de appelen en snij ze in fijne partjes. Klop de geitenkaas even los in een kommetje en kruid met peper en zout. Meng er de verse tijmblaadjes door. Bestrijk de rondjes bladerdeeg met de geitenkaas, maar laat de randen vrij. Schik er de appelpartjes op, druppel de honing erover en plooi de randen over de taartjes naar binnen.
-
3
Klop de eidooier los en bestrijk er de bladerdeegranden mee. Bak de taartjes zo’n 10 tot 15 minuten in de oven.
-
4
Schik de gemengde sla op de borden. Bak de spekjes krokant in een pan zonder vetstof, laat uitlekken op keukenpapier.
-
5
Strooi de walnoten en de spekjes over de salade. Bedruppel met de olijfolie en de wittewijnazijn. Kruid met peper en zout. Schik er de geitenkaastaartjes op en serveer.