Recept

Courgettes met kalfsgehakt en een kerstomaat-paprikasausje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekkere gezinstopper met gehakt! 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Halveer de kerstomaatjes, maak de paprika’s schoon en snij in blokjes. Doe de tomaatjes samen met de paprika, knoflook en sjalot in een ovenschaal. Voeg de oregano, tijm en rozemarijn toe, kruid met peper en zout en besprenkel ruim met olijfolie en balsamico-azijn. Zet een kwartier in de oven.

  2. 2

    Spoel de courgettes en halveer ze, haal er met een lepel de zaadlijsten uit en zoveel mogelijk vruchtvlees. Doe het courgettevruchtvlees in een grote kom samen met het gehakt, het eitje, het paneermeel, de parmezaan, de zongedroogde tomaatjes, de pijnboompitten en wat peper. Meng goed en vul er de courgettes mee.

  3. 3

    Neem de ovenschaal uit de oven en leg er de courgettebootjes in. Verbrokkel er de feta tussen en schuif nog 20 à 25 minuten in de oven. Werk eventueel nog af met extra feta en verse oregano.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Courgettes met kalfsgehakt en een kerstomaat-paprikasausje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!