Bloemkoolsoep met kreeft en knoflook-citroenolie
bereiding
-
1
Maak de prei en de bloemkool schoon en snij ze in stukken. Pel en snipper de ui. Schil de aardappel en snij ‘m in stukken. Verhit een scheutje olijfolie en voeg de ui en prei toe. Roerbak 5 minuten op een laag vuur. Voeg de bloemkool, de aardappel, de laurier, de tijm en 1 liter kippenbouillon toe en laat op een zacht vuur 40 minuten garen.
-
2
Bereid intussen de topping. Spoel de citroen, rasp de schil en pers het sap uit. Pel en hak de knoflook. Doe de peterselie, de knoflook, 1 koffielepel citroenschil, 2 eetlepels citroensap, de chilivlokken, wat zout en de olijfolie in een blender en mix.
-
3
Haal het vlees uit de kreeft en snij het in stukjes. Verwijder het laurierblad en de tijm uit de soep en mix de soep fijn. Voeg eventueel nog wat bouillon toe.
-
4
Werk de soep af met de knoflook-citroenolie, de stukjes kreeft, de kervel en extra geraspte citroenschil.