Recept

Eenvoudige pompoensoep

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Doordat de uien rustig de tijd krijgen om te stoven, komt hun zoete karakter naar boven. Ook de geroosterde pompoen geeft de soep een zalige zoete umamismaak. Serveer dit soepje daarom met een lekkere zuur-zoute topping, zoals geitenkaas of wat yoghurt, in combinatie met een crumble van nootjes en gebakken spek. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de pompoen in partjes. Doe ze in een bakblik. Overgiet met olijfolie en kruid met peper en zout. Zorg dat alle pompoenstukjes goed ingesmeerd zijn en dat ze genoeg ruimte hebben in het bakblik. Leg er de salie bij.

  2. 2

    Rooster de pompoen 40 minuten in de oven, tot hij gaar is en goudbruine randjes heeft.

  3. 3

    Pel de uien en snij ze in stukken. Fruit de ui in olie op zacht vuur. Voeg een snuifje zout toe. Laat 15 minuten stoven tot de ui lekker ruikt.

  4. 4

    Pel en snipper intussen de knoflook en voeg die op het einde bij de ui. Doe er de stukken pompoen bij.

  5. 5

    Overgiet met bouillon tot alles net onderstaat in je soeppot. Laat even doorkoken en laat 15 minuten sudderen.

  6. 6

    Mix de soep met een staafmixer. Kijk of die de gewenste dikte heeft. Wil je ze dunner? Voeg dan nog extra bouillon of water toe. Breng op smaak met peper, zout en eventueel andere smaakmakers. Serveer met een topping naar keuze.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Eenvoudige pompoensoep

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!