Recept

Gegratineerde oesters met misosaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De oesters kun je enkele uren op voorhand maken en in de koelkast bewaren. Haal ze 20 minuten voor je ze in de oven wilt garen uit de koelkast. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 210°C. Duw de oesters met een oestermes of stevig mes helemaal open. Schep het oestervlees zachtjes uit de schelpen en leg ze nog even op keukenpapier.

  2. 2

    Pers de citroen uit. Pel de sjalot en snipper ’m heel fijn. Meng de misopasta met 1 eetlepel water, 1 eetlepel citroensap, de mayonaise en de mirin. Kruid met peper.

  3. 3

    Leg de onderste helft van de oesterschelpen in een ovenschaal. Leg er wat sjalot op. Beleg met het oestervlees, een halve eetlepel misosaus en wat gemalen emmentaler. Gratineer de oesters 5 tot 7 minuten in de oven. Serveer meteen. Lekker met nog een partje citroen erbij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!