Pompoen-fetapuree met gebakken boschampignons en gekaramelliseerde ui
bereiding
-
1
Schil en ontpit de butternut en snij het vruchtvlees in blokjes. Verhit een scheutje olijfolie en stoof de butternutblokjes op een laag vuur zacht. Kruid ze met peper en zout. Je kunt ze ook 30 minuten roosteren in de oven op 185°C.
-
2
Pureer de gebakken butternut met 2 eetlepels olijfolie en 100 gram feta in de blender. Kruid de puree met peper en zout.
-
3
Pel de ui en snij hem in fijne reepjes. Verhit een scheutje olijfolie en voeg de ui, een scheutje water en de balsamicoazijn toe. Laat langzaam garen en karamelliseren. Kruid met peper en zout.
-
4
Haal de ui uit de pan. Pel en plet de knoflook. Doe opnieuw een scheutje olijfolie in de pan en roerbak de knoflook en de champignons op een hoog vuur gaar. Kruid ze met peper en zout.
-
5
Verdeel de pompoenpuree over een bord en leg er de gekaramelliseerde ui en de gebakken boschampignons bij. Werk af met de extra feta en de oregano.