Preistoemp met zachte mosterd en warmgerookte zalm
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Kook ze gaar in lichtgezouten water. Pel en snipper de ui. Halveer de prei in de lengte, spoel goed onder stromend water en snipper in ringen. Rist de tijm.
-
2
Verhit boter in een pan en fruit de ui aan, laat ‘m niet kleuren. Voeg de preiringen toe en roerbak ze, laat ze niet kleuren. Blus met het witbier en voeg de geriste tijm en het laurierblaadje toe. Laat de prei op een zacht vuur garen.
-
3
Giet de aardappelen af en laat even uitdampen. Stamp ze tot een fijne puree met een scheutje melk, de zachte mosterd, een flinke klont boter, nootmuskaat, peper en zout. Verwijder het laurierblaadje uit de gestoofde prei en lepel de prei onder de stoemp. Meng tot een smeuïg geheel.
-
4
Leg de zalm in een ovenschaaltje en warm nog 8 minuten op in de oven. Serveer de preistoemp met de warmgerookte zalm en werk af met de dille en kappertjes.