Gerookte-forelcocktail met mango en komkommerlinten
bereiding
-
1
Spoel de komkommer. Snij ‘m met een mandoline in dunne linten, gebruik alleen het vaste vruchtvlees zonder de pitjes. Rol de linten op tot rolletjes. Spoel en droog de rucola.
-
2
Schil de mango, verwijder de pit en snij 1 helft in dunne plakjes. Snij ze in linten en rol ze op, net als de komkommer. Haal de pitjes uit de granaatappel.
-
3
Snij de rest van het vruchtvlees van de mango in blokjes. Doe ze in een maatbeker. Voeg de olie en de azijn toe en mix fijn tot een dressing. Voeg naar smaak eventueel iets meer olie of azijn toe. De smaak wordt voor een deel bepaald door de mango zelf: hoe rijper, hoe meer sap en hoe zoeter de dressing. Breng op smaak met peper en zout.
-
4
Verdeel de rucola over mooie cocktailglazen. Leg er de rolletjes mango en komkommer bij. Pluk de forel in hapklare stukken en verdeel over de glazen. Werk af met de mangodressing en granaatappelpitjes.