Krabcocktail met kwarteleitjes en homemade cocktailsaus
bereiding
-
1
Maak eerst de cocktailsaus. Doe de eidooiers in een maatbeker en voeg het citroensap, de mosterd en 3 eetlepels olie toe. Mix met een staafmixer. Blijf mixen terwijl je in een straaltje de olie verder toevoegt tot je een vrij stevige mayonaise krijgt. Breng op smaak met peper, zout, cayennepeper en worcestersaus. Voeg dan de ketchup en de whiskey toe en roer glad. Laat in de koelkast opstijven.
-
2
Breng water met een scheutje azijn aan de kook en kook er de kwarteleitjes 4 minuten in. Laat schrikken onder koud water en pel ze. Halveer de eitjes.
-
3
Spoel en droog de sla. Snij in fijne repen. Spoel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in blokjes.
-
4
Verdeel de sla over mooie cocktailglazen. Leg er de tomatenblokjes, het krabvlees en de gehalveerde kwarteleitjes op. Werk af met cocktailsaus en strooi er de bieslook over.