Recept

Speculaaskoekjes met glazuur

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Me dit basisrecept kan je eindeloos variëren. Gebruik leuke uitsteekvormpjes, 
haal je beste glazuurkunsten boven en creëer de mooiste en lekkerste wintertaferelen.

bereiding
  1. 1

    Meng alle ingrediënten met 90 à 100 milliliter water (voor 40 koekjes) tot een soepel deeg. Laat dit afgedekt 30 minuten opstijven in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  3. 3

    Rol het deeg 0,5 cm dik uit. Steek of snij de vormpjes uit. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

  4. 4

    Zet de bakplaat 10 tot 15 minuten in de oven.

  5. 5

    Meng de poedersuiker met 2 eetlepels water en het citroensap tot een gladde massa. Verdeel over verschillende potjes: zo kun je verschillende kleuren maken.

  6. 6

    Voeg er een mespuntje kleurstof naar keuze aan toe en roer goed tot je een homogene kleur krijgt.

  7. 7

    Vul een papieren spuitzakje met het glazuur, rol het dicht en knip een klein puntje af. Hiermee kun je de koekjes naar hartenlust versieren.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Speculaaskoekjes met glazuur

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!