Speculaaskoekjes met glazuur
bereiding
-
1
Meng alle ingrediënten met 90 à 100 milliliter water (voor 40 koekjes) tot een soepel deeg. Laat dit afgedekt 30 minuten opstijven in de koelkast.
-
2
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
3
Rol het deeg 0,5 cm dik uit. Steek of snij de vormpjes uit. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
-
4
Zet de bakplaat 10 tot 15 minuten in de oven.
-
5
Meng de poedersuiker met 2 eetlepels water en het citroensap tot een gladde massa. Verdeel over verschillende potjes: zo kun je verschillende kleuren maken.
-
6
Voeg er een mespuntje kleurstof naar keuze aan toe en roer goed tot je een homogene kleur krijgt.
-
7
Vul een papieren spuitzakje met het glazuur, rol het dicht en knip een klein puntje af. Hiermee kun je de koekjes naar hartenlust versieren.