Recept

Italiaanse groentesoep met speltpasta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke maaltijdsoep met een Italiaanse twist. 

bereiding
  1. 1

    Pel de rode ui, snij in fijne ringen. Pel de knoflook en halveer. Zet een soeppot op het vuur met wat olijfolie en bak de ui en de knoflook glazig.

  2. 2

    Schil de wortelen en de pastinaak en snij in fijne ringen of in halve maantjes. Maak de prei schoon en snij samen met de selder in fijne stukken.

  3. 3

    Voeg de groenten toe aan de ui en de knoflook, giet de bouillon en de tomatenpassata erbij, voeg het kruidentuiltje toe en breng aan de kook. Laat een kwartier garen zodat de groentjes nog wat beet hebben.

  4. 4

    Kook intussen de penne gaar volgens de instructies op de verpakking. Giet af. Spoel de kidneybonen en laat uitlekken.

  5. 5

    Verwijder het kruidentuiltje en de knoflook, voeg de kidneybonen toe en warm nog enkele minuten op. Voeg de penne toe. Serveer met een stukje speltbrood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Italiaanse groentesoep met speltpasta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!