Pompoen-paprikasoep met bruine rijst en feta
bereiding
-
1
Pel de uien en snij in grove stukken. Fruit de ui glazig. Maak de paprika's schoon, snij in reepjes en voeg ze toe. Schil de butternut en snij in stukken, bak even mee met de uien en de paprika.
-
2
Halveer het chilipepertje en verwijder zaadjes en zaadlijsten. Voeg de groentebouillon, de salie, de rode peper en het kruidentuiltje toe en laat alles zo'n 25 minuten koken.
-
3
Haal de salie en het kruidentuiltje eruit en mix de soep glad. Breng op smaak met peper en zout.
-
4
Rooster de pijnboompitten goudbruin. Snij het ciabattabrood in sneetjes, leg die even onder de grill. Pel en halveer het teentje knoflook en wrijf met de platte zijde over de toastjes.
-
5
Verdeel de pompoensoep over de kommen en werk af met de geroosterde pijnboompitten, de zonnebloempitten en verbrokkel de feta erover.