Truffelcannelloni met prei en tijmboter
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Spoel de preiwitten en snij ze in fijne reepjes of ringen. Stoof de prei op een zacht vuur in wat olijfolie. Blus met de witte wijn, laat inkoken tot de prei zacht is en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Schep in een ovenschaal.
-
2
Hak de truffelcarpaccio fijn en meng 2 koffielepels met de ricotta, kruid met peper en zout. Vul de cannelloni met de ricottamengeling, dat gaat het best met een spuitzak. Leg de cannelloni op de prei.
-
3
Meng de boter met ½ à 1 koffielepel gehakte truffelcarpaccio naar smaak en de tijmblaadjes. Leg op elke cannelloni een klontje van de tijmboter. Rasp de parmezaan boven de cannelloni. Gaar 25 minuten in de oven. Lekker met veldsla, besprenkeld met olijfolie, peper en zout en gehakte walnoten.