Recept

Rum-karamelovenpudding

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een zalig en romantisch dessertje.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C. Schraap de zaadjes uit het vanillestokje. Klop de eidooiers luchtig met de suiker. Verwarm de room samen met de melk en de vanillezaadjes in een steelpannetje tot net tegen het kookpunt.

  2. 2

    Haal de pan van het vuur en giet voorzichtig en in deeltjes al roerend over de opgeklopte eidooiers. Giet het mengsel in twee ovenschaaltjes tot die voor 2/3 gevuld zijn. Zet die schaaltjes in een grotere ovenschaal en giet kokend water in de grote ovenschaal tot de schaaltjes met de pudding voor de helft in het water staan. Gaar 45 minuten in de oven.

  3. 3

    Maak de karamel. Laat de suiker karamelliseren. Haal de pan van het vuur en blus al roerend met de room. Voeg de rum en een snuifje zout toe naar smaak. Laat een beetje afkoelen en roer de boter erdoor.

  4. 4

    Haal de pudding uit de oven, laat even afkoelen en giet de karamel op de pudding. Serveer lauw of koud.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rum-karamelovenpudding

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!