Bladerdeeggebakjes uit de airfryer
bereiding
-
1
Meng de suiker met het amandelpoeder, de boter, eieren, vanille-extract en het zout in een keukenmachine. Blend tot een pasta.
-
2
Voeg de bloem toe en maak er met de pulse-knop een zacht deeg van.
-
3
Rol het vel bladerdeeg open op een bebloemd werkblad en besmeer met het amandelmengsel. Blijf een centimetertje van de rand van het deeg.
-
4
Rol het bladerdeeg strak op en snij in 8 plakken.
-
5
Verwarm de airfryer voor op 190°C. Leg 4 rolletjes bladerdeeg in het mandje en bak ze 20 minuten in de airfryer. Draai ze halverwege de baktijd eens om. Laat afkoelen op een rooster. Herhaal met de overige 4 bladerdeegrolletjes.
-
6
Smelt de chocolade au bain-marie. Dip de bladerdeegrolletjes in de gesmolten chocolade, leg ze op bakpapier en bestrooi met de amandelschilfers.