Geroosterde polenta met ragout
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Schraap de wortelen en snij in stukjes. Snij de selder in stukjes. Pel en snipper de ui. Snij de tomaten in stukken.
-
2
Fruit de ui, selder en wortel in olijfolie.Voeg het rundvlees en de mortadella toe. Braad het vlees rondom aan. Blus met de rode wijn en voeg de tomaten en tomatenpuree toe. Laat afgedekt 1 uur stoven op een zacht vuur, roer regelmatig om. Kruid met peper en zout.
-
3
Bereid de polenta volgens de aanwijzingen op de verpakking met de kippenbouillon. Voeg de boter en de helft van de parmezaan toe. Kruid met peper en zout.
-
4
Verdeel de polenta over een ingevette ovenschotel en strooi er de rest van de parmezaan over, bak 20 minuten in de oven. Serveer de ragout met de ovenpolenta.