Recept

Vispannetje met wittewijnsaus en garnaaltjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een overheerlijk vispannetje waar Ilse (en jij binnenkort) altijd mee scoort.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de mosselen en de schelpjes grondig. Snij de visfilets in gelijke blokjes en dep ze droog met keukenpapier.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalotten. Schil de wortelen en snij ze in schijfjes. Spoel de tomaten en snij ze in blokjes. Fruit de sjalotten en wortelen samen aan in een pan met boter. Blus met de witte wijn en de visbouillon en laat even inkoken. Voeg de tomatenblokjes en de room toe. Bind de saus met wat maïszetmeel en kruid met peper en zout.

  3. 3

    Verdeel de vis, mosselen en schelpjes over een ingevette ovenschaal. Verdeel er de saus over, bestrooi met de panko en gaar 20 minuten in de oven.

  4. 4

    Snipper de peterselie fijn. Haal het vispannetje uit de oven en werk af met de garnalen en de peterselie. Lekker met een stukje brood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vispannetje met wittewijnsaus en garnaaltjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!