Omelet met spitskool, scampi's en cashewnoten
bereiding
-
1
Maak de spitskool schoon en snij met een mandoline in flinterdunne reepjes. Verhit arachideolie in de wok en roerbak de spitskool rondom krokant. Breng op smaak met een snuifje vadouvan, peper en zout.
-
2
Rooster de cashewnoten kort in een pan zonder boter, laat afkoelen en hak grof.
-
3
Verhit opnieuw arachideolie in de wok. Kruid de scampi’s met peper, zout en de cayennepeper en roerbak ze krokant aan beide kanten. Laat uitlekken op een vel keukenpapier.
-
4
Klop de eieren los met de zure room en kruid met peper en zout. Voeg de bieslook toe. Verhit boter in een koekenpan en bak 4 omeletten.
-
5
Leg telkens een omelet op een bord en lepel er de spitskool en de gebakken scampi’s op. Werk af met de cashewnoten en eventueel een plukje peterselie of koriander.