Oosters vissoepje met sobanoedels, kokkels en broccoli
bereiding
-
1
Kook de sobanoedels beetgaar, giet af en laat uitlekken. Spoel de schelpjes grondig.
-
2
Pel en snipper de sjalot. Pel en plet de knoflook. Schil de gember en rasp tot je 1 koffielepel hebt. Snij de roosjes van de broccoli en snij de stam in plakjes. Maak de lente-uitjes schoon en snij in grove stukken. Maak de chilipeper schoon en hak ‘m fijn zonder de zaadjes.
-
3
Verhit een scheutje olijfolie en stoof de sjalot, knoflook, gember en broccoli 2 minuten. Zet het vuur hoog en voeg de currypasta, de kokkels en de bouillon toe. Dek af en laat alle kokkels openkomen.
-
4
Voeg de noedels, lenteui, chilipeper, sojasaus en kokosmelk toe. Schud op en serveer met verse koriander en wat limoensap.