Recept

Kalfsfilet met pistachetopping, gelakte worteltjes en vijgen met krieltjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Geen vijgen na Pasen deze keer... Ze geven dit receptje op je paasmenu een verrassend zoete toets.

bereiding
  1. 1

    Rasp de schil van de citroen, pers het sap. Rooster de pistachenoten in een pan zonder vetstof en hak ze grof. Pel en plet de knoflook. Hak de peterselie fijn tot je 2 eetlepels hebt. Meng de pistachenoten met ½ koffielepel citroenschil, de helft van het citroensap, de knoflook, gehakte peterselie, 3 eetlepels olijfolie en peper en zout. Zet opzij.

  2. 2

    Schil en spoel de wortelen. Kook ze beetgaar in gezouten water en laat afkoelen. Snij ze in stukken van 3 cm. Snij kleine vijgen in 2 of grote vijgen in 4. Kook de krieltjes gaar in gezouten water en hou warm. Rasp de gember tot je 1 koffielepel hebt.

  3. 3

    Doe een klont boter, de honing, de sojasaus, een scheutje water, de rest van het citroensap en de geraspte gember in een pan en laat warm worden. Laat de wortelen en vijgen hierin karamelliseren. Voeg de blaadjes van de tijm toe en kruid met peper.

  4. 4

    Bak de stukken kalfsfilet rondom rond bruin in boter en kruid met peper en zout. Laat ze in 5 minuten rosé garen.

  5. 5

    Serveer de kalfsfilet met de pistachetopping, de wortelen met de vijgen en de krieltjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kalfsfilet met pistachetopping, gelakte worteltjes en vijgen met krieltjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!