Boerenkoolsalade
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 195°C. Giet de kikkererwten af, spoel onder koud stromend water en laat ze uitlekken. Dep goed droog met keukenpapier. Lepel de kikkererwten op een bakplaat met bakpapier. Sprenkel er de olijfolie over en kruid met peper, zout en cayennepeper. Rooster ze in 15 minuten krokant in de oven.
-
2
Spoel de boerenkool. Verwijder de harde nerf en snij in reepjes. Spoel de Romeinse sla en snij in reepjes.
-
3
Maak de dressing. Meng de ansjovis met de knoflook, de parmezaan, het citroensap, de yoghurt, de mosterd en de olijfolie. Voeg 2 eetlepels water toe en mix glad. Kruid met peper.
-
4
Roer de dressing door de salade in een grote slakom. Werk af met de kikkererwten, de zonnebloempitten en de parmezaan. Kruid met peper en zout.