Marokkaanse visbrochettes met kerrie-wortelpuree
bereiding
-
1
Snij de visfilet in blokjes van 5 cm. Pel en plet de knoflook. Meng 2 eetlepels olijfolie met de knoflook, ras el hanout, komijnzaadjes en venkelzaadjes. Wentel de blokjes vis in deze kruidenolie en rijg ze op een spies. Zet ze in de koelkast.
-
2
Pel en snipper de sjalot. Schil de wortelen en snij ze in plakjes. Verhit een scheutje olijfolie en stoof de sjalot en wortelen met 1 koffielepel kerriepoeder gedurende 5 minuten. Voeg het halve kippenbouillonblokje, het laurierblad en 250 ml water toe en breng alles aan de kook.
-
3
Laat zachtjes koken tot de wortelen zacht zijn. Giet af, verwijder het laurierblad maar bewaar het kookvocht. Pureer de wortelen met 2 eetlepels olijfolie. Voeg desgewenst een scheutje kookvocht toe. Kruid met kerriepoeder, peper en zout.
-
4
Bak of gril de visbrochettes kort op een heet vuur. Besprenkel ze met het limoensap en de limoenzeste en serveer met de wortelpuree.