Recept

Marokkaanse visbrochettes met kerrie-wortelpuree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Vis op een stokje met een Marokkaanse toets én à la Pascale Naessens... heerlijk!

bereiding
  1. 1

    Snij de visfilet in blokjes van 5 cm. Pel en plet de knoflook. Meng 2 eetlepels olijfolie met de knoflook, ras el hanout, komijnzaadjes en venkelzaadjes. Wentel de blokjes vis in deze kruidenolie en rijg ze op een spies. Zet ze in de koelkast.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalot. Schil de wortelen en snij ze in plakjes. Verhit een scheutje olijfolie en stoof de sjalot en wortelen met 1 koffielepel kerriepoeder gedurende 5 minuten. Voeg het halve kippenbouillonblokje, het laurierblad en 250 ml water toe en breng alles aan de kook.

  3. 3

    Laat zachtjes koken tot de wortelen zacht zijn. Giet af, verwijder het laurierblad maar bewaar het kookvocht. Pureer de wortelen met 2 eetlepels olijfolie. Voeg desgewenst een scheutje kookvocht toe. Kruid met kerriepoeder, peper en zout.

  4. 4

    Bak of gril de visbrochettes kort op een heet vuur. Besprenkel ze met het limoensap en de limoenzeste en serveer met de wortelpuree.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Marokkaanse visbrochettes met kerrie-wortelpuree

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!