Briochekonijntjes met kwarteleitjes
bereiding
-
1
Verwarm 50 milliliter melk. Doe de gist in een kommetje en voeg de suiker toe. Los dit mengsel op in de warme melk en roer glad.
-
2
Zeef de bloem samen met het zout in een kom. Klop 1 ei los in een kommetje. Meng de gistoplossing met het losgeklopte ei, de bloem en de rest van de melk. Voeg er de zachte boter in blokjes bij.
-
3
Kneed met de hand (of met een keukenrobot) in 10 minuten tot een homogeen deeg. Dek de kom af met een doek en laat het deeg 40 minuten rijzen op een warme plaats.
-
4
Kneed het deeg nogmaals snel door en verdeel het in 6 gelijke porties. Rol uit tot gelijke worstjes.
-
5
Vouw een deegrolletje dubbel en maak met een twistbeweging de oren. Leg het op een met bakpapier beklede ovenplaat en duw een kwarteleitje in de opening. Doe hetzelfde met de andere deegworstjes. Dek af en laat 1 uur rijzen.
-
6
Verwarm de oven voor op 200°C. Klop het overige ei los en bestrijk er het deeg mee. Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de briochekonijntjes in 25 minuten goudbruin. Laat afkoelen op een rooster.