Varkenshaasje met mosterd-kruidenkorst en courgettefrietjes
bereiding
-
1
Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de courgettes en snij ze in lange frietjes. Klop de eieren los in een kommetje. Meng in een tweede kommetje de amandelschilfers met het paprikapoeder. Wentel de courgettefrietjes eerst door het ei en daarna door de gekruide amandelschilfers. Leg de courgettefrietjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 20 minuten in de oven.
-
2
Snipper intussen de peterselie en de dragon. Meng de mosterd met de peterselie, de dragon en het amandelmeel. Kruid het varkenshaasje met peper en zout. Verhit boter in een pan en schroei het varkenshaasje kort aan alle kanten dicht. Leg het in een ovenschaal en lepel er de mosterd-kruidenkorst op. Bak het vlees 15 minuten mee met de courgette-frietjes in de oven.
-
3
Neem het varkenshaasje uit de oven en serveer het met de courgettefrietjes.