Fish and chips
bereiding
-
1
Schil de aardappelen en snij ze in dikke frieten. Spoel ze en dep ze droog met een schone keukendoek. Bak ze 3 minuten in de friteuse op 160° C. Schud er de meeste olie af en laat ze uitlekken op keukenpapier.
-
2
Dep de vis droog, snij ’m in 4 gelijke stukken. Kruid ze met peper en zout. Doe de bloem, losgeklopte eieren en broodkruim in drie aparte kommetjes. Wentel de stukken vis eerst in de bloem, dan in het ei en als laatste door het broodkruim; druk zachtjes aan.
-
3
Maak de tartaarsaus: hak de augurk, het ei en de kappertjes en meng alles, samen met de kruiden. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
-
4
Frituur de stukken vis 4 à 5 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en bak de frieten een tweede keer op 180° C, 2 à 3 minuten. Laat uitlekken en serveer samen met de tartaarsaus.