Recept

Parelcouscous-salade met gegrilde kippenspiesjes en een paprikasausje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De perfecte salade voor je picknick! 

bereiding
  1. 1

    Kook de parelcouscous in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel en laat afkoelen. Snij de olijven en de zongedroogde tomaatjes in stukjes en de feta in blokjes. Hak het basilicum fijn.

  2. 2

    Snij de kipfilet in lange repen en rijg ze op spiesjes. Kruid met peper, zout en cayennepeper. Bak de spiesjes goudbruin in wat olijfolie. Strooi er de sesamzaadjes over.

  3. 3

    Pel en snipper de sjalot. Snij de paprika’s in blokjes en fruit ze samen met de sjalot in olijfolie. Voeg de room toe, kruid met peper en zout en mix tot een gladde saus. Doe in een afsluitbaar potje.

  4. 4

    Meng de olijven, de zongedroogde tomaatjes, het basilicum en de feta onder de couscous. Breng op smaak met 3 eetlepels olijfolie en het citroensap. Doe alles in een afsluitbare kom, klaar om mee te nemen. Serveer met de kip en de paprikasaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Parelcouscous-salade met gegrilde kippenspiesjes en een paprikasausje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!