Salad in a jar van zalm, appel en groene asperges met miniblini’s met roomkaas
bereiding
-
1
Kook de eitjes in 10 minuten hard. Spoel ze onder koud water, pel ze en laat ze afkoelen. Verwijder de harde uiteinden van de asperges. Snij de asperges in stukken van ongeveer 3 cm. Blancheer ze 4 minuten in gezouten water. Laat schrikken onder koud water.
-
2
Pel de rode ui en snij in fijne ringen. Spoel de appel, verwijder het klokhuis en snij hem met de schil in fijne plakjes. Besprenkel de appel met de helft van het citroensap. Snij de gerookte zalm in hapklare stukken. Snij de eieren in halfjes.
-
3
Spoel de rucola. Meng de rucola met de asperges, de appel, de rode ui en de gerookte zalm. Sprenkel er een beetje olijfolie en citroensap over en verdeel over bokalen, leg de gekookte eitjes bovenaan.
-
4
Pel en pers de knoflook. Roer de roomkaas los en meng er de knoflook en de bieslook onder. Kruid met peper en zout. Serveer met de kant-en-klare blini’s.