Salade van groene asperges met gerookte zalm, ei en waterkersdressing
bereiding
-
1
Laat de edamameboontjes ontdooien. Snij de harde onderkant van de asperges, bestrijk de asperges met olijfolie en kruid met peper en zout. Gril ze goudbruin en gaar in een grillpan. Kook de eieren in 6 minuten halfhard.
-
2
Doe 2/3 van de waterkers in een blender. Voeg de wittewijnazijn en een flinke scheut olijfolie toe. Mix glad en kruid met peper en zout.
-
3
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan. Snij de zalm in reepjes.
-
4
Pel de eieren en halveer ze. Verdeel de gegrilde asperges, de edamameboontjes en de reepjes zalm over de borden. Leg er telkens 2 eihelftjes op en bestrooi met de pijnboompitten. Bedruppel met de waterkersdressing en werk af met de rest van de waterkers.